Erhvervsleasing vinder frem i Thy og på Mors

Flere foretrækker at gøre drømmen til virkelighed med leasing, der nu er blevet en god forretning.

 

 

Engang var det normalt at eje alt selv. Sådan er det ikke længere. Leasing vinder nu i stigende grad indpas hos de nordvestjyske virksomheder, og det kan mærkes hos Sparekassen Thy.

- Siden finanskrisen kan vi se, at flere af vores kunder har ændret tilgang til det at lease kontra at eje noget selv. Vores erhvervskunder er blevet mere påpasselige med, hvor mange penge de ønsker at binde i eksempelvis en bil, industrimaskine eller varevogn. I stedet handler det om at fordele pengene klogt, og derfor er erhvervsleasing blevet en særdeles attraktiv vare på hylden hos os, siger Nikolai Krogh-Hansen, områdedirektør – Erhverv, i Sparekassen Thy.

Det er især fordele som økonomisk overblik, bedre likviditet, sikkerhed og fleksibilitet, som gør erhvervsleasing populært, når der skal investeres i driftsmidler til virksomheden.

- Kernen i erhvervsleasing er, at man som virksomhedsejer betaler en månedlig udgift, hvilket er noget, som mange kan forholde sig til. Det kan være et instrument til at styre likviditeten i virksomheden, så der er er plads til at skabe vækst og positiv udvikling i virksomheden, forklarer Nikolai Krogh-Hansen.

Sparekassen Thy tilbyder erhvervsleasing til alle typer af industrimaskiner, kontorudstyr, kørende maskinel – altså alt det, der har betydning for driften.

 

Lease, låne, leje eller eje

Der findes mange muligheder, når en virksomhed beslutter sig for at lease sine aktiver. Ifølge Nikolai Krogh-Hansen er der gode grunde til at sætte sig ind i reglerne, inden leasingaftalen underskrives.

- Leasing er uden tvivl rigtig populært i dag, men selvom man måske skulle tro, at det er det samme som at leje noget, er der alligevel store forskelle, som gør, at det kan være godt at alliere sig med en professionel rådgiver. Vi ser det nemlig som vores opgave at gøre det så nemt og overskueligt for vores kunder at lease, så vi sikrer os, at leasing er det helt rigtige valg, siger han.

Leasingmarkedet for biler er ét af de områder, der har vokset sig rigtig stort. Her er der nemlig både fordele med moms og registreringsafgiften, som kommer virksomheden til gode.

- Én af de væsentligste fordele ved at lease firmabiler er, at virksomheden ikke skal betale registreringsafgiften på én gang, men i stedet i små rater, og der betales kun for den periode, man vil køre i bilen. Det samme gør sig gældende ved momsen, der opdeles i etaper og samtidig kan nogle momsregistrerede virksomheder også få momsfradrag ved leasede firmabiler. I sidste ende kan der derfor være tale om en helt god forretning, siger han.

 

Udlev drengedrømmen

Erhvervsleasing er ikke altid kun den fornuftige beslutning. Det er også for flere en attraktiv mulighed, hvor drømmen om de eksklusive biler kan realiseres.

- Leasing er blevet den fornuftige genvej til at udleve drømmen om en firmabil, som ikke giver mening at investere i, hvis man skulle betale bilen kontant. Leasing er derfor tiltalende, da man får mulighed for at lease en lækker bil til en fornuftig pris, siger Nikolai Krogh-Hansen.

Det er altså ofte de mest eksklusive biler i den høje ende af prisskalaen, der gør sig berettiget til erhvervsleasing.

- På mange måder er firmabilen også virksomhedens ansigt udadtil, og derfor vælger flere også at investere i biler i den højere prisklasse, så medarbejderne er godt kørende. Og samtidig er det ren og skær fornuft, da leasing ofte først kommer til sin fulde berettigelse, når vi kommer op i de lidt dyrere biler, og derfor er der mange, der vælger leasing, da det lige pludselig åbner op for nye muligheder, fortæller Nikolai Krogh-Hansen.

 

Fordele ved erhvervsleasing

  • Du undgår at binde kapital i aktiver
  • Likviditeten bliver i virksomheden, der kan være med til at skabe nye forretninger
  • Ingen uforudsete udgifter
  • Hele leasingydelsen kan trækkes fra i skat
  • Mulighed for at investere i drømmebilen
  • Ingen tinglysnings- eller stempelafgifter
  • Fleksibel finansieringsform, der giver mulighed for sæsonbetaling og en fast månedlig ydelse

 

Læs mere om erhvervsleasing på Sparekassen Thys hjemmeside: https://www.sparthy.dk/erhverv/leasing