Erhvervsrådet blev hacket på Facebook – har du styr på din sikkerhed?

 

Rigtig mange erhvervsdrivende får hacket deres profiler på sociale medier for tiden. En tendens som også bekræftes hos Dansk Erhverv, hvor man oplever et stigende antal henvendelser fra især mindre erhvervsdrivende og selvstændige, som bliver hacket.

Hos Morsø Erhvervsråd gik der 7 minutter fra første mistænksomme aktivitet, til Erhvervsrådet havde fået overtaget Facebookside og annoncekonto af hackere. 

- Det gik så stærkt. Vi kunne bare sidde og se på, hvordan vores rettigheder til siden blev slettet. Det var ude af vores hænder, fortæller Mette Poulsen, kommunikationskoordinator hos Erhvervsrådet. 

Hvordan hackerne fik adgang, vides ikke med sikkerhed. Der er dog en formodning om, at det er sket via en medadministrator på siden, som ikke havde sikkerheden i orden. Det er der rettet op på nu, og Facebooksiden er nu igen tilbage i hænderne hos Erhvervsrådet. 

 

Specialist i Facebook og Instagram Janne Schmidt Nielsen fra Den Skaeve Vinkel fortæller:

- Det endte godt for Morsø Erhvervsråd, men sådan går det langt fra for alle. Rigtig mange mister deres virksomhedsaktiver for evigt, hvilket er et kæmpe tab. Hvordan vil det se ud for din virksomhed, hvis din Facebookside og Instagramprofil var væk i morgen? Får du ondt i maven? Så læg alt til side nu og brug få minutter på at sikre dig mod fremtidige hackerangreb.

 

Beskyt dine konti på sociale medier

Uanset om du blot har en personlig profil på sociale medier, eller om du administrerer sider, er det vigtigt, du beskytter dine konti. 

Med totrinsgodkendelse kan du øge sikkerheden på dine profiler på sociale medier. Totrinsgodkendelse er en sikkerhedsfunktion, der hjælper med at beskytte din Facebook- og Instagram-konto som yderligere foranstaltning ud over din adgangskode. 

Hvis du tilføjer totrinsgodkendelse på dine profiler, bliver du bedt om at angive en særlig loginkode eller bekræfte dit loginforsøg, hver gang en person prøver at få adgang til Facebook fra en ny browser eller en ny mobilenhed.

Opsætning af totrinsgodkendelse Facebook:

  1. Følg guiden her: https://www.facebook.com/help/148233965247823

Opsætning af totrinsgodkendelse Instagram: 

  1. Gå til indstillinger
  2. Klik på sikkerhed
  3. Klik på totrinsgodkendelse og følg guiden 

 

Det er også en god idé at have mindst én medadministrator på dine sider. 

 

Er uheldet ude? Sådan får du hjælp

Det er desværre ikke muligt hverken at ringe til Facebook eller sende en mail, hvis du får din profil hacket. Men der er andre muligheder for at kontakte Facebook, og det har Forbrugerrådet Tænk skrevet en artikel om:

https://taenk.dk/test-og-forbrugerliv/digitale-tjenester/saadan-kontakter-du-facebook

 

Har du spørgsmål til opsætning af totrinsgodkendelsen, er du velkommen til at kontakte Mette Poulsen hos Morsø Erhvervsråd: mje@mer.dk