Lokale iværksættere har udviklet en ny, tung og bæredygtig dyne

 

 

Danny Kristensen og Tomas Taheri fra Nykøbing har udviklet en tung dyne og stiftet ”HeavyZleep”

 

-Vores søn havde en urolig og afbrudt søvn, og da vi undersøgte markedet for tunge dyner, fandt vi kun såkaldte ”behandlerdyner”, som var både anderledes og dyre. Det tænkte vi, at vi kunne gøre bedre, forklarer Danny Kristensen fra HeavyZleep med base i Nykøbing.

I dag er det fem år siden, at Danny og Tomas begyndte at kigge på dyner, bolster og dun og tale med alle mulige, der vidste noget om dyner. Og nu har de udviklet de lækreste, tunge dyner, man kan forestille sig i en god, bæredygtig kvalitet, som bliver solgt via deres webshop.

-Vi har selv syet - og fået syet - en hel del prototyper, og vi har haft mange personer til at teste dem, indtil vi er landet på den dyne, som har stor komfort og nu er i produktion, forklarer Danny Kristensen.

Det har været vigtigt for dem, at dynen udover at se almindelig ud, også er i bæredygtig kvalitet.

-Derfor er dynen syet af Øko-tex bomuld, og vi har Downafresh certifikat i forhold til dyrevelfærd. Vi har også mærket NOMITE, hvilket betyder, at der ikke kan komme husstøvmider ind i den, fortæller Danny Kristensen.

Dynen er fyldt med andedun og fjer, og virker ikke kun godt for personer med ADHD og lignende men også for folk, som generelt har søvnbesvær. Endda singler, som mangler kram og kropsberøring er rigtig glade for den nye type, tunge dyne, som i virkeligheden er for alle, som ønsker en tungere dyne end standarddynerne i butikkerne.

 

Gang i salget

For at sælge dynerne skal de i den kommende tid ud og præsentere dem for ADHD-foreningen, Helsam, ergoterapeuter og til forskellige events og foredrag. De har som udgangspunkt valgt butikker fra, fordi det vil være et fordyrende led, og derfor satser de på onlinesalg.

-Vi arbejder dog lige nu på at komme ud i udvalgte specialbutikker, så kunderne får mulighed for at se og mærke dynen, siger Tomas Taheri.

Undervejs har HeavyZleep fået rådgivning og støtte fra Morsø Erhvervsråd.

-De har været supergode til at hjælpe og guide os. De har været virkelig gode at sparre med, og har hele tiden holdt øjne og ører åbne for os omkring muligheder, siger Danny Kristensen.

 

På lageret ovenpå ”Markedsgades Blomster” på Soltoften i Nykøbing pakkes de dyner, som bestilles over webshoppen. Gennem Morsø Erhvervsråd er de kommet med i et såkaldt ’VIP-program’, hvor de får tilskud til konsulenter, der kan hjælpe med for eksempel billeder, video og tekst på hjemmesiden.

-Ved at få opgraderet vores hjemmeside og onlinemarkedsføring, håber vi at få endnu mere gang i salget. Jeg har brugt al min fritid og weekender på det her, og jeg er drevet at lyst til at få det ud over kanten forklarer Danny Kristensen, som til daglig er gruppeleder i Teknisk Forvaltning i Morsø Kommune.

Tomas Taheri er fuldtidsbeskæftiget i virksomheden, og han tager sig af den daglige drift og kommunikation.

-Lige nu arbejder vi rigtig meget med opgaver relateret til bæredygtighed. Det er en spændende proces og afgørende for, at vi kommer rigtig fra start. Vi har store forventninger til fremtiden, slutter Tomas Taheri.