Rute 26/34: Komité til kamp for endnu flere statskroner

 

Komitéen for udbygning af Rute 26/34 fra Hanstholm til Herning holdt sit stiftende møde 3. april og kunne her gøre status over de foreløbige resultater af den indsats, Thisted, Morsø, Skive og Herning kommuner har gjort for at få del i de kommende 10 års statslige investeringer i infrastruktur.

Der er tilfredshed med det tilsagn om 609 mio. kr. til udvidelse af Rute 34 fra Skive til Haderup, som er givet i regeringens og Dansk Folkepartis udspil til investeringsplan. Men for komitéen er udspillet kun et signal til, at den politiske indsats for at få del i endnu flere statslige investeringer skal intensiveres.

”Vi skal bakke kommunerne op i det politiske spil, som nu er sat i gang, og der er masser at kæmpe for. Så sent som i går så vi jo, at der blev skåret 300 mio. kr. af den påtænkte omfartsvej ved Mariager. Dem kan regeringen og Dansk Folkeparti passende øremærke til udvidelse af Rute 26 fra Skive og hen over Mors”, siger direktør Klaus Hansen, Tømmergaarden XL-Byg i Nykøbing.  Han er netop indtrådt i komitéen som én af erhvervslivet repræsentanter.

 

Læs hele artiklen >>