Sparekassen Thy: Mange lokale virksomheder mærker konsekvensen af Corona-virussen

 

Flere virksomheder kører på nedsat blus, mens andre helt katastrofalt stort set er gået fra normal drift til ingen aktivitet. Det betyder at flere mister deres arbejde, og virksomhederne er voldsomt udfordret på økonomien.

 

Der er brug for de vedtagne store politiske hjælpepakker. Og vi skal som lokal finansiel virksomhed tage del i ansvaret med at hjælpe vores kunder på den bedst mulige måde. Vi arbejder derfor med forskellige initiativer som f.eks. udsættelse af afdrag på lån, men også ekstra lånemuligheder er en del af vores værktøjskasse. - Hvad der er brug for til den enkelte kunde er noget, vi vurderer fra kunde til kunde. 

Og vores opfordring er i høj grad få vejledning i korrekt brug af de hjælpepakker, regeringen har stillet til rådighed.

Senest er der præsenteret en god pakke fra Vækstfonden, der henvender sig til SMV’er.

I Sparekassen Thy kan vi rådgive om nogle af pakkerne, og de øvrige henviser vi til andre rådgivere, der har speciale i disse.

 

Dialog og fælles hjælp

Vi har været i kontakt med størstedelen af vores erhvervskunder. Vi startede med at fokusere på de brancher og kunder, der blev ramt af første bølge, og hvor ordrebøgerne nærmest over natten er blevet tomme. Og de øvrige kunder er derefter blevet kontaktet eller bliver det snarest.

Det er også vigtigt, at kunderne tager kontakt til os, når de oplever økonomiske udfordringer, som de ikke umiddelbart selv kan løse. Når vi er på forkant med tingene, er afsættet for at finde gode løsninger som regel bedst.

 

Direkte kontakt er muligt

Alle vores rådgivere kan kontaktes på mail, direkte telefon og der kan afholdes videomøder. Afdelingerne er i øjeblikket lukker for adgang, for at begrænse smitterisikoen.

 

Nikolai Krogh-Hansen
Områdedirektør – Erhverv, Sparekassen Thy

 

 

5 lokale banker: Sådan oplever vi situationen lige nu

Morsø Erhvervsråd har kontaktet 5 lokale banker for at få en fornemmelse af, hvordan det står til i lokalområdet. Læs derfor også