Udviklingsforløb giver vækst hos Morsø Gulvservice

 

I januar blev Morsø Gulvservice godkendt til udviklingsforløbet ”Vilje til Vækst” hos Morsø Erhvervsråd og Erhvervshus Nordjylland, som medfinansieres af offentlige midler. Det har resulteret i øget fokus og ny vækst hos Morsø Gulvservice, som derfor nu søger endnu en lærling.

 

- egentlig troede jeg, at Erhvervshus Nordjylland kun var for de store virksomheder og kun dækkede deres behov. Men det fik deres erhvervskonsulenter overbevist mig om ikke var tilfældet, og det har jeg absolut ikke fortrudt, fortæller Jesper Jensen.

Han har over 15 års erfaring indenfor gulvbranchen og har siden 2012 været selvstændig som ejer af Morsø Gulvservice. Firmaet leverer alle typer løsninger indenfor moderne gulve overalt i Salling, i Thy og på Mors. Virksomheden har i dag en lærling, en svend samt Jesper Jensen selv ansat. Herudover har man en række medarbejdere, der hyres ind i forhold til de opgaver, der skal løses.

 

Sparringpartner har været stor hjælp

Udviklingsforløbet ”Vilje til Vækst” handler i høj grad om netop ejerledernes vilje til vækst og at komme derhen.

- når man sidder alene med det hele, kan man måske godt køre lidt fast. Jeg har haft en sparringspartner tilknyttet i ti måneder, og det har været guld værd. Han har blandt andet hjulpet med at udvikle en klar strategi for det, jeg laver. Gjort mig i stand til at træffe de rigtige beslutninger på det rigtige tidspunkt og gjort hele mit arbejde i virksomheden mere systematisk. Der træffes ikke en beslutning i virksomheden i dag uden, at den er forankret i strategien, fortæller Jesper Jensen.

 

Forløbet har også gjort Jesper Jensen helt afklaret med sin rolle: 

- i dag tør jeg sige nej til opgaver, hvis de ikke er de rigtige til virksomheden. Jeg sorterer mere og tager kun de ting ind, jeg ved, vi er gode til. I dag er det ikke udelukkende økonomi, der er styrende for, hvilke opgaver vi påtager os, slår Jesper Jensen fast.

Udover at være blevet en bedre leder, har forløbene også givet virksomhedsejeren mere ro i maven.

- jeg er væsentligt bedre klædt på til min rolle. Når jeg kører hjem om aftenen, tænker jeg ikke på, om de beslutninger, jeg har taget i dagens løb, har været rigtige. Jeg er blevet meget mere sikker i mine beslutninger. Det kan ses på bundlinjen, og det er jeg selvfølgeligt rigtig glad for, fortæller Jesper Jensen.

Han er nu i gang med at nedsætte det Advisory Board, der skal rådgive ham i fremtiden.