Skip to main content

Morsø Erhvervsråd havde i samarbejde med Morsø Kommunes Jobcenter inviteret ukrainere der drømmer om at starte egen virksomhed til landsdækkende webinar i lokalerne i Holgersgade

| Udgivet 24. januar 2023 |

Den 5. januar kl. 16.00 koblede vi via vores konferenceudstyr op til det webinar der blev afholdt af IværksætterDanmark og Dansk Iværksætterforening.

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har besluttet at afsætte 7,9 mio. kr. til et program der vil hjælpe Ukrainere med at starte virksomhed mens de bor her i Danmark, og på længere sigt hjælpe med at genopbygge deres krigshærgede land. Dette er et skridt ind i fremtiden for Ukraine og Danmark, og det er det største initiativ på dansk jord, der hjælper ukrainere.

Målet er at vi hjælper med at styrke båndene imellem de to ressourcestærke kulturer og sammen hjælper ukrainske flygtninge på en ny front med økonomisk modstand mod Ruslands aggressivitet.

Ukrainere vil blive tilbudt et forløb, der skal give dem værdifulde redskaber og aktiviteter via. effektfulde metoder. Det skal hjælpe dem med at starte og drive en forretning, samtidig med vi giver dem mulighed for at interagere og netværke med ligesindede ukrainere, eksperter og vigtige aktører.

Programmet er skræddersyet, og er baseret på tidligere erfaring fra bl.a. Sverige. Det er opbygget modulært med forretningstemaer, som alle er relevante for at kunne drive en virksomhed succesfuldt. Undervisningen foregår fysisk og online på tværs af Danmark, og er overvejende på ukrainsk. Det består af 13 programmer hver med 10 moduler.

Vi sørgede for, at de fremmødte lærte mere om hvordan Morsø Erhvervsråd hjælper iværksættere på Mors, og hvordan vi kan støtte dem med at komme med i dette program. For at gøre det ekstra hyggeligt, havde vi fået sponsoreret ukrainske müeslisnacks, som er en lokal specialitet, der var meget populær hos deltagerne.