Skip to main content

| Udgivet 14. maj 2023 |

Morsø Erhvervsråds to konsulenter investerede en dag hos Teknologisk Institut i Odense for at blive opdateret på de seneste teknologiske landvindinger – til gavn for virksomhederne på Mors

Morsø Erhvervsråd gør meget for at være godt orienteret om de nyeste teknologiske løsninger, og de muligheder det giver virksomhederne på Mors. Derfor deltog vi i år i Robotbrag 2023 hos Teknologisk Institut i Odense. Helt konkret fik vi mulighed for at tale med de forskellige projektledere og forskere, der arbejder med at støtte og udvikle dansk erhvervsliv i at finde tekniske løsninger, som leverandørerne på markedet endnu ikke er nået helt i mål med.  

Vi fik demonstreret en lang række tekniske løsninger, som der lige nu arbejdes på. Sensorteknologien har flyttet sig markant indenfor de seneste par år, og det kan have en betydning for om en virksomhed vælger at lade en robot overtage f.eks. dele af kvalitetskontrollen. Der er også sket en stor udvikling i muligheden for at robotter kan sortere specifikke emner fra i et sorteringsanlæg ved hjælp af kunstig intelligens. Hitraten er langt højere end når det er mennesker der manuelt gør det, og hastigheden er også betydelig hurtigere. Desuden er det med til at reducere nedslidningen af medarbejderne, hvilket har stor betydning, og er en gevinst for alle parter.

Vi har mange spændende virksomheder på Mors, og i flere tilfælde går de måske med tanken om det kunne give værdi at få en robot tænkt ind i produktionen. Vi tager hos Morsø Erhvervsråd gerne ud og taler med dig om dine muligheder, og hjælper dig også gerne med at få kontakt til de rette personer. Hvis du vil høre mere om dine muligheder, så kontakt Jens Vinther Christensen eller Flemming Moeslund Sørensen hos Morsø Erhvervsråd: Kontakt – Morsø Erhvervsråd (mer.dk)

Jens og Flemming venter på at komme ind og høre indlæg om ”Hvordan kommer man bedst i gang og i mål med en grøn automatiseringsrejse?” og ”Cobot vs. robot – hvordan vælger du den rette robot til opgaven?”