Skip to main content

PRESSEMEDDELELSE

| Udgivet 10. august 2023 |

“Bliv Klima-Parat” – nyt kompetenceudviklingsforløb hos Morsø Erhvervsråd

Bliv rustet til en grøn og bæredygtig fremtid!

Danske virksomheder skal bidrage til at realisere målet om at reducere CO2 aftrykket med 70% inden 2030 og konkret indeholder Morsø Kommunes klimahandlingsplan en vision om en klimaneutral industri- og erhverv på Mors i 2030.

 

For at indfri den vision og ambition udbyder Morsø Erhvervsråd nu et målrettet ”Bliv Klima-Parat” forløb, der skal gøre virksomhederne klar til at arbejde strategisk og kvalificeret med klima, energieffektivitet, bæredygtighed, synliggørelse og ledelse. Vi ønsker at klæde de lokale virksomheder på til at komme i gang med konkrete handlinger på klimaområdet og dermed sikre deres konkurrenceevne, udtaler erhvervschef Susanne Toftegaard Hansen.

 

En fremtidssikring af forretningen

Det er en fremtidssikring at arbejde med klima- og bæredygtighed, da både kunder, forbrugere, ejere og banker i stigende grad forventer, at virksomhederne har forholdt sig til deres påvirkning og risici på området.

 

I dag tiltrækkes arbejdskraften i højere grad også af virksomhedens klimaprofil. Den finansielle sektor forventes ligeledes i fremtiden at stille endnu større krav til virksomhederne, før de yder finansiering. Sidst men ikke mindst de lovgivningskrav, der ligger lige rundt om hjørnet, og som rammer de største virksomheder direkte, og deres underleverandører indirekte i løbet af de kommende år – er samlet set et incitament til at komme i gang nu.

 

Hvad omfatter ”Bliv Klima-Parat” forløbet?

Forløbet består af 5 moduler, der afvikles i andet halvår 2023 med temaerne:

  • Klima-mindset og ledelse
  • Klimaregnskab og bæredygtighedsrapport
  • Energioptimering – spar på el, vand og varme
  • Cirkulær økonomi og den sociale bæredygtighedsberegner
  • Markedsføring af virksomhedens grønne profil

 

Målgruppen er virksomheder på Mors med interesse i klima og bæredygtighed. Det kan være virksomheder der er kommet lidt i gang med den grønne omstilling eller står overfor at skulle i gang.

 

Der vil efter forløbet blive etableret et lokalt netværk omhandlende klima og grøn omstilling i regi af Morsø Erhvervsråd, med det formål at forankre indsatsen og gøre den varig.

 

Prisen for at deltage i forløbet er 2.500 kr. ekskl. moms, for optil 2 deltagere pr. virksomhed.

 

Kom til informationsmøde om Klima-Parat forløbet den 7. september kl. 15.00 – 16.30 hos Morsø Erhvervsråd, Holgersgade 1, 7900 Nykøbing Mors.

 

Tilmelding er nødvendig og foretages her:

Bliv Klima-parat til en grøn og bæredygtig fremtid – Morsø Erhvervsråd (mer.dk)

 

 

Samarbejdspartnere/indlægsholdere: Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord, EUC Nordvest, Thy-Mors Energi, Morsø Forsyning, Viegand Maagøe, DANIA og Jyske Bank.

 

 

 

Læs mere på: www.mer.dk

 

Flyer