Skip to main content

| Udgivet 6. november 2023 |

Det er en god forretning, at dine hjemmesider lever op til de ny lovkrav om tilgængelighed, som træder i kraft medio 2025.

 

Omkring 30 % af danskerne i alderen 16- 64 år vurderes, at have et større eller mindre handicap. 75.000 personer har et synshandicap i større eller mindre grad. 8% af den mandlige del og 0,4% af den kvindelige del af befolkningen er farveblinde. 800.000 danskere har (ifølge DR) svært ved at høre, og har gavn af undertekster. Og samtidig er andelen af ældre, der handler online er steget markant fra 18% i 2008 til 63% i 2022. 

 

Det kalder på digitale løsninger, som tilgodeser f.eks. et syns- eller hørehandicap eller en brækket arm. Webtilgængelighed handler om, at alle skal kunne anvende websteder og mobilapplikationer uanset forudsætning for det. Det er virksomhedernes opgave at sørge for, at deres digitale løsninger, lever op til de standarder, som den europæiske lovgivning foreskriver. Denne træder i kraft juni 2025.

 

Danmarks førende indenfor tilgængelighedsløsninger:

  • Katrine Gregersen fra www.inklusio.dk er konsulent i webtilgængelighed og med sin kandidat og specialisering i menneske-computer interaktion, bidrager Katrine til at evaluere tilgængelighed på digitale løsninger og rådgive virksomheder i, hvordan de kan gøre deres hjemmesider og apps til mobil inkluderende for alle.
  • Orla Pedersen fra www.inqludeit.dk er projektleder og CEO med speciale i ledelse, webtilgængelighed og usablity.

 

De kommer begge til Morsø Erhvervsråd i februar 2024, hvor du som virksomhed kan komme og få gratis feedback på dine løsninger og derudover høre de to eksperter fortælle om, hvad du kan opnå, ved at være sikker på, at dine hjemmesider, din webshop og mobilapplikationer lever op til det nye lovkrav. Selv blandt professionelle leverandører af hjemmesider, webshops og apps er der mange, som ikke lever op til kravet, og det går ud over kunder, som du ikke får fat i.  Katrine og Orla vil introducere dig for, hvad du med fordel kan gøre allerede nu, og hvordan du sikrer dig, at din virksomhed undgår bøder.  

 

Læs mere om eventet og tilmeld dig her: https://mer.dk/event/er-dine-hjemmesider-og-din-webshop-klar-til-den-nye-lov-om-tilgaengelighed/