Skip to main content

| Udgivet 20. februar 2024 |

 

Kan kunderne finde vej til din virksomhed med Google Maps og Bing?

 

Vi har heldigvis mange turister, der ønsker at lægge deres ferie i vores fantastiske område. Måske tilbyder du overnatning eller sælger brugskunst, eller også vil du bare gerne have at turisterne de kan finde din virksomhed, når de nu er i området.  

Langt de fleste benytter sig af Google Maps, og af apps, hvor Google Maps er integreret. Microsoft Bing er også på vej fremad, som det nok lige er værd at holde øje med.  

Derfor er det en god ide lige at tjekke, om din virksomhed nu også er registreret rigtigt på begge platforme, så turisterne og kunderne kan finde dig. Google og Bing henter f.eks. data fra virk.dk. Vi har set eksempler på, at virksomheder er flyttet til nye adresser, men de har ikke fået rettet adressen på virk.dk. Derfor bør du, hvis du har en eksisterende virksomhed, starte med lige at se, om du har opført den rigtige adresse på virk.dk. Så undgår du, at den gamle adresse pludselig igen fremgår, og at kunderne så kører til den forkerte adresse.  

Du kan med fordel oprette en konto på Google og Bing hvis du f.eks. sælger brugskunst, tilbyder du overnatninger eller lignende, så turisterne nemmere kan finde dig når de kører rundt og oplever vores dejlige område, og hvis du allerede har en virksomhed kan det også være værd lige at undersøge, om du nu står korrekt på de to platforme.  

Heldigvis er det meget nemt for dig at tage kontrollen, og sikre dig, at det der står om din virksomhed rent faktisk passer. Begge tjenester er på dansk, og du bliver guidet igennem. Google har et link, som ganske gratis giver dig mulighed for at rette din virksomhedsprofil. https://www.google.com/intl/da_dk/business/. 

Bing har også en side, som hedder: https://www.bingplaces.com/#.  Det er værd at gå ind og oprette sig begge steder, da disse to systemer er konkurrenter, og derfor ikke taler sammen.  

 

Fakta: 

Google Maps har over 1 milliard aktive brugere om måneden på verdensplan, og ca. 500 millioner mennesker bruger Microsofts Maps globalt. 

En undersøgelse fra 2022 viste, at 74% af danske smartphone-brugere bruger Google Maps. 

I Danmark downloadede over 1 million danskere Google Maps-appen i 2023. Microsofts Maps-app er konsekvent placeret i top-10 af navigationsapps i den danske App Store. 

Google Maps er den mest downloadede navigationsapp i Danmark.