Skip to main content

PRESSEMEDDELELSE

| Udgivet 14. marts 2024 |

 

Mors har før haft succes med at sælge øen og erhvervslivet til de studerende og nyuddannede på KarriereDagene i Aalborg. I år er der et rekordantal lokale virksomheder med på standen, og forventningerne er store til næste uges charmeoffensiv overfor fremtidens medarbejdere.

En ihærdig indsats fra Morsø Erhvervsråd og en flot opbakning fra øens erhvervsliv betyder, at tusindvis af studerende og nyuddannede kan møde fire lokale virksomheder på KarriereDagene i Gigantium i Aalborg på tirsdag den 19. marts. Det drejer sig om: HE-VA, Imerys, BILA og Outrup Vinduer & Døre.

På karrieremessen kan deltagerne få afklaret, hvilke muligheder deres uddannelse giver i mødet med omkring 60 private og offentlige virksomheder. Nogle kan springe et trin over i jobsøgningen eller måske få inspiration til speciale- eller praktiksamarbejde. Der er fri entre for studerende og nyuddannede.

 

Giver flere muligheder at være med

Morsø Kommune, Morsø Erhvervsråd og Jobcenter Mors er også med for at fortælle mere om lokale jobs og livet på øen generelt. En indsats som har været prioriteret i mange år, og som skal få de mange muligheder på Mors endnu længere frem i bevidstheden hos fremtidens arbejdsstyrke.

I år er dog ganske særlig, da der aldrig har været så mange lokale virksomheder med på messen, som er en af landets største. Morsø Erhvervsråd glæder sig over, at det har givet pote med et ekstra fokus på at få endnu flere lokale virksomheder med – og virksomhederne ser også flere muligheder både for sig selv og hele Mors ved at tage med til Aalborg.

Heine Christiansen er teknisk direktør hos HE-VA, som udvikler, producerer og sælger landbrugsmaskiner. Han har sagt ja til, at virksomheden for første gang skal prøve kræfter med messen.

– Vi tager med på Karrieredagene for at være med til at synliggøre de mange muligheder, der er for gode jobs, her på Mors. Vi må jo alle gøre noget for at skaffe den nødvendige arbejdskraft, og det, mener jeg, vi gør bedst sammen. At vi så gør det sammen med Morsø Erhvervsråd, det er jo igen for, at det er muligheden for at stå stærkt, når vi står sammen. Vi har jo ikke deltaget på messen før, men jeg håber da, at man ved at deltage på messen gør det lettere for hele erhvervslivet på Mors at skaffe adgang til den kvalificerede og nødvendige arbejdskraft.”, siger Heine Christiansen fra HE-VA.

 

Vil skabe bevidsthed
En anden deltager på messen i år – og som også tidligere har været med – er Imerys, som producerer kattegrus, olie- og kemikalie absorbenter samt pulver- og granulatprodukter til en lang række industrielle formål.

 

– Vi er med for at skabe awareness. Folk skal vide, at der på Mors og Fur ligger en virksomhed, som er en del af en af verdens største mineral/ mine koncerner. Samtidig skal det i lokalområdet skabe en viden, om det vi laver. Bland andet at vi ikke ødelægger naturen ved at grave moler op af jorden, for vi har et hold af dygtige geologer i ryggen, som sørger for at alt går retmæssigt til i forhold til naturen. Og så er molergravene ret flotte og spændende at kigge på, fortæller Camilla Aa. Iversen, Cost and Production Analyst, Imerys og tilføjer:

– Det er vigtigt at deltage i KarriereDagen for hele tiden at kunne tiltrække kvalificeret arbejdskraft, så virksomhederne i lokalområdet vækster og udvikler sig, holder sig relevante og følger med i, hvad der rykker sig ude på markedet, siger hun.

 

Virksomheden og øen på landkortet

Outrup Vinduer & Døre er også klar til at indtage messen igen.

– Vi deltager for at være synlige over for de studerende, som har kompetencer, som vi har brug for at tiltrække til vores virksomhed. Vi har løbende trainees ansat, og derfor vil vi gerne i dialog med de besøgende på messen, så de lærer Outrup at kende, og vi bliver klogere på, hvad det er de kommer med og hvilke uddannelser, der også kan være aktuelle hos os, som vi måske ikke kender i forvejen. Desuden har vi sammen med resten af erhvervslivet på Mors en opgave i at få vores ø sat på landkortet for de studerende, og vise de mange muligheder her er. Så vi deltager både for at skabe synlighed og få inspiration, lyder det fra Pia Elkær, som er Business Partner hos Outrup Vinduer & Døre

 

Meget at byde på

En veteran på standen er BILA, der været med stort set hver gang, at Mors har været afsted. Virksomheden er kendt for at kunne noget særligt med robotter og hjælper kunder med at optimere deres produktion med alt fra simpel automatisering til opgradering af hele produktionslinjer.

– Det giver rigtig meget, at vi deltager sammen, så vi viser, hvor meget Mors har at byde på – både arbejdsmæssigt og kulturelt. Mors er andet end et udkantsområde, og det modbeviser vi ved at stå sammen. Vi bruger deltagelsen ved Karrieredagene til at fortælle om BILA, og de muligheder vi kan tilbyde på vores forskellige sites rundt i hele Danmark. Men selvfølgelig også til at fortælle generelt om den branche vi arbejder i, siger Helle Sørensen, som er HR Coordinator hos BILA.

 

Se videoer med virksomhederne og følg deltagelsen på KarriereDagene gennem blandt andet Morsø Erhvervsråds medier.